unnamed

In cadrul lunii francofoniei, Asociatia Centrul Cultural Francofon Buzau organizeaza, pentru prima data la Buzau,  sambata si duminica  22 si 23 martie 2014, Zilele Filmului Francofon pe tema familiei, unde se vor prezenta cele mai recente si premiate filme realizate in tarile francofone, subtitrate in limba romana. Parteneri locali in acest proiect sunt: Consiliul Judetean Buzau si Centrul Judetean de Cultura si Arta Buzau.

Aceast  eveniment, organizat în parteneriat cu Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România, Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi cu susţinerea Ambasadei Canadei, va avea loc din 19 în 30 martie la Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Buzău şi Constanţa.

Festivalul doreşte să creeze punţi de legătură între cinematografiile ţărilor francofone şi să asigure difuzarea filmului şi a francofoniei în România. Anul acesta, Festivalul va avea ca temă centrală « familia » şi va aborda subiecte majore precum sărăcia familială şi excluziunea socială, solidaritatea intergeneraţională, echilibrul între muncă şi viaţa de familie, împărţirea responsabilităţilor parentale, materitatea şi educaţia copiilor etc.
12 titluri au fost selecţionate in Romania pentru ediţia 2014 a festivalului :Diego Star, Nuntă la Mendoza, Cu vântul în picioare, Suzanne, Băieţii şi Guillaume, la masă!, Marussia, La galop, Copacul, Cu capul înainte, Sora, Fish n’chips şi Povestea lui Pao.

La Buzau, festivalul  va prezenta  urmatorul program:

Sâmbătă, 22 martie

17:00 Diego Star – r. Frederick Pelletier. Franţa, Canada, Belgia, 2013

19:00 La tete la premiere – r. Amelie van Elmbt. Franţa, Belgia, 2012

Duminică, 23 martie

17:00 Marussia – r. Eva Pervolovici. Franţa, Rusia, Romania, 2013

19:00 L’enfant d’en haut – r. Ursula Meier. Elveţia, Franţa, 2012

Intrarea la festival este gratuita si se face pe baza de invitatii. Toti cei care doresc sa participe la acest festival desfasurat in premiera la  Buzau sunt asteptati, incepand de marti, 18 martie 2014, ora 14, la Centrul Cultural Francofon Buzau, Bdul Nicolae Balcescu, nr 48, pentru a primi invitatiile pentru filmele pe care doresc sa le vizioneze.

Lansarea festivalului va avea loc sambata, 22 martie, ora 17, in prezenta reprezentantilor Ambasadei Frantei in Romania si a Ambasadei Canadei in Romania, cat si a reprezentantilor institutiilor partenere de la Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.