aff-buzau-1Festivalul international de scurtmetraj, organizat pentru prima data la Buzau, s-a bucurat de un real succes. Pe data de 8 mai, cu prilejul Zilei Europei, Asociatia Centrul Cultural Francofon Buzau a invitat cinefilii buzoieni la cele 6 proiectii, desfasurate, de fiecare data, cu sala plina.  Peste 2000 de spectatori, indeosebi copii si tineri, au apreciat ineditul si calitate scurtmetrajelor,  prezentate in limba engleza, franceza, spaniola, araba, japoneza etc. De asemenea, votul pe care le-au acordat scurtmetrajelor preferate a insemnat o participare activa la acest eveniment.

 In urma votului spectatorilor buzoieni, primele trei scurtmetraje din cele 15 din cadrul selectiei nationale, sunt: Creepy,  In your arms  si This is not a banana, iar pentru selectia internationala, prezentata in doua parti (44 de scurtmetraje): Atome, Chicken or the egg si Harley.

Festivalul a  fost organizat, la nivel national, de catre Institutul Francez din Romania, Orange, Organizatia Internationala a Francofoniei, TV5 Monde si RFI Romania, iar la nivel local, in parteneriat cu Consiliul Judetean Buzau, Centrul Judetean de Cultura si Arta Buzau, Inspectoratul Scolar Judetean Buzau si Unimec Buzau.

             „Consideram ca organizarea la Buzau a acestui festival international de scurtmetraj a venit in intampinarea buzoienilor de toate varstele care doresc sa descopere, si in orasul lor, evenimente care au rolul de a-i conecta la cele mai recente productii cinematografice, mai ales in cazul acestui gen de film, diferit de ceea ce sunt obisnuiti sa vada in mod frecvent. In plus, din comentariile facute de spectatori, putem afirma ca mesajul educativ al scurtmetrajelor i-a impresionat pe unii, descoperind, mai ales  prin intermediul documentarelor, faptul ca oamenii din multe alte tari au aceleasi aspiratii si ca se confrunta cu aceleasi probleme. De asemenea, scurtmetrajele de animatie vor fi valorficate in cadrul orelor de curs, dupa cum au declarat elevii si cadrele didactice participante la acest eveniment”, a declarant Maria-Monalisa Pleșea, reprezentantul Centrului Cultural Francofon.

Festivalul a  fost organizat, la nivel national, de catre Institutul Francez din Romania, Orange, Organizatia Internationala a Francofoniei, TV5 Monde si RFI Romania, iar la nivel local, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Buzau, Consiliul Judetean Buzau, Centrul Judetean de Cultura si Arta Buzau si Unimec Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.