Trei zile si trei nopti, atat tin in basme sarbatorile si asa va tine si Festivalul etno gastronomic “Zilele Dovleacului”, care se va desfasura in perioada 16-18 septembrie a.c. in Posta Calnau.

Organizatorii promit a fi trei zile de voie buna dar mai ales trei zile de degustari cu produse dintre cele mai alese.

Anul acesta ne-am hotarat sa va oferim un festival ” Zilele Dovleacului” un pic mai special , de care sa va aduceti aminte cu placere si care sa va bucure inimile si papilele gustative cu produse delicioase din dovleac , pastrama de oaie , carnati de Plescoi , babic , carnati de casa ,bulz de mamaliga , sarmale in dovleac , must proaspat etc. De aceea , am invitat sa participe oameni deosebiti , producatori autohtoni , artizani , artisti de muzica populara in speranta ca vomreusi sa promovam produsele 100% romanesti de calitate .

Pentru a ne demonstra ce minunatii culinare se pot face din dovleci , l-am invitat sa ne gateasca cateva bunatati pe maestrul bucatar Horia Varlan .

Voia buna va fi asigurata de artistii de muzica populara ; Constantin Enceanu , Nemuritorii , Nina Stamate impreuna cu Ansamblul Folcloric ” Plaiurile Mioritei ” , Madalina Manolache , Atena Bratosin , Ion Popa , Filofteia Draghici , Ion Baicus , Alina Mihai , Nicoleta Buga , Teodora Barsan , Nicolae Oprisan .

Vom mai avea si expozitie de animale domestice , jocuri si ateliere de creatie pentru copii si multe alte surprize.

Deasemeni , anul acesta ne vor onora cu prezenta si invitatii nostri din Serbia si Republica Moldova , organizatorii Festivalului Dovleacului din Kikinda ” Dani Ludaje” Serbia si „Bostaniada” din Republica Moldova.” conform organizatorilor.

Asadar, dragi buzoieni sunteti asteptati cu drag pentru trei zile de sarbatoare, la Posta Calnau , Jud. Buzau pe DN E 85 la Pensiunea Valverde. Pentru mai multe informatii accesati si site-ul festivalului, zileledovleacului.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.