Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii buzoieni pentru prevenirea implicării cetăţenilor în accidente de circulaţie. În cadrul activităţilor preventiv – educative desfăşurate de poliţiştii buzoieni în luna octombrie, poliţiştii buzoieni au avut în atenţie conştientizarea partenerilor de dialog asupra unui comportament responsabil în trafic, fiind abordate subiecte de cunoaștere a regulilor de circulație rutieră și de prevenire a riscurilor implicării în accidente de circulație.

Activitățile s-au înscris în cadrul campaniei ,,Fii deștept în trafic”, derulată la nivel național de Poliția Română, în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Polițiștii rutieri s-au întâlnit elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Buzău în cadrul unor sesiuni de informare în domeniul siguranței rutiere.

Astfel, polițiștii le-au explicat copiilor cât este de important să fie prudenți atunci când se deplasează pe drumurile publice în calitate de pietoni, biciclişti sau chiar de pasageri în vehicule, fiind îndrumaţi să traverseze numai după ce s-au asigurat că şoferii au oprit pentru a le acorda prioritate.

Totodată, au fost purtate discuții și despre semnificația indicatoarelor și marcajelor rutiere destinate în special pietonilor.

Totodată, poliţiştii rutieri s-au întâlnit şi cu şoferi pentru a le reaminti o parte din regulile rutiere, pentru a le prezenta noile modificări legislative din domeniul rutier referitoare la utilizarea telefoanelor mobile sau a altor dispozitive prevăzute cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul șofatului.

Beneficiarii lecțiilor de educație rutieră au primit şi pliantele campaniei „Fii deștept în trafic!”

Prin astfel de acţiuni, poliţiştii urmăresc ca atât elevii, cât şi cadrele didactice și chiar părinții să învețe și să aplice principalele reguli de circulație.

În ceea ce-i priveşte pe elevi, obiectivele activităţilor pe linie rutieră urmăresc însuşirea cunoştinţelor de bază încă de la o vârstă fragedă, informaţii ce le vor fi utile la orice vârstă, precum și de a-i transforma pe cei mai tineri participanți la trafic din persoane vulnerabile în persoane responsabile în trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.