„Roboțelul de aur”, documentarul despre campioana buzoiancă la box steluța Duță, se numără printre premiantele Festivalului internaţional de film BUZZ CEE, dedicat cinematografiei din Europa Centrală şi de Est, a cărui festivitate de premiere a avut loc sâmbătă. Câştigătorii celor patru trofee (Long BUZZ, Real BUZZ , Short BUZZ şi Pop BUZZ), ale primei ediţii BUZZ CEE sunt:

  • „Sin & Illy Still Alive” (Germania, 2014), lungmetrajul de debut al regizoarei Maria Hengge, a fost desemnat câştigătorul trofelului Long BUZZ. „Un film simplu, dar bine realizat şi emoţionant despre o tânără aflată pe punctul de a începe o nouă viaţă”, şi-a motivat alegerea juriul compus din Dan Chişu, Igor Cobileanski şi Maya Vitkova. Filmul a primit, din partea Cinelab România, servicii de postproducţie în valoare de 7.000 Euro.
  • Trofeul Real BUZZ pentru Cel mai bun documentar a fost câştigat de producţia românească „Roboţelul de aur” (2015), realizată de tinerii regizori Mihai Dragolea şi Radu Mocanu, pentru „maniera nepretenţioasă de a spune o poveste care dintr-una locală a devenit una globală”. Subiectul principal este buzoiancă Steluţa Duţă, multiplă campioană la box, o tânără ambiţioasă, dar extrem de încercată de viaţă. Juriul competiţiei de documentar a fost format din Alex Shiriaieff, Claudiu Mitcu, George Kalomenopoulos şi Aurelian Nica.
  • „Dispozitiv 0068” (România, 2014), un scurtmetraj regizat de Radu Bărbulescu, care are în centrul poveştii un lunetist ce se instalează în apartamentul unei bătrâne paralizate pentru asigurarea perimetrului pe parcursul summitului NATO de la Bucureşti, este câştigătorul trofeului Short BUZZ „pentru modul inteligent  în care regizorul a utilizat mijloacele limbajului cinematografic şi narativ pentru a realiza un film eficace, coerent, cu tensiune, emoţie şi umor controlate şi dozate foarte bine în favoarea operei cinematografice”. Din juriul competiţiei de scurtmetraj au făcut parte Iulia Rugină, Eugen Kelemen, Dan Burlac şi Emanuel Lăzărescu.
  • Ambele filme au primit şi servicii de post-producţie în valoare de 2.000 de euro din partea Cinelab România.
  • „Zăpada/ Snow” (Bulgaria, 2015), în regia lui Ventsislav Vasilesv, o dramă puternică despre familie, trădare, alegeri şi iertare, a fost ales de către public drept câştigător al trofeului Pop BUZZ. De asemenea, filmul a primit şi o menţiune specială din partea juriului competiţiei de lungmetraj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.