harta gal1Localnicii din 9 comune de pe Valea Buzăului şi una prahoveană vor fi sprijiniţi să-şi deschidă mici afaceri cu fonduri europene. Şi autorităţile locale vor primi sprijin pentru atragerea de fonduri comunitare. Ajutorul vine din partea Grupului de Acţiune Locală Valea Buzăului care joi şi-a început activitatea.

Grupul de Acţiune Locală Valea Buzăului este o asociaţie nonguvernamentală formată atât din firme private, cât şi ONG-uri şi primării, care acoperă aproape toată Valea Buzăului, inclusiv o comună din judeţul Prahova.

Asociaţia urmăreşte să acorde sprijin atât autorităţilor care vor să dezvolte o localitate prin accesarea unor fonduri europene, cât şi privaţilor, atunci când doresc să îşi deschidă mici afa­ceri. Cei interesaţi se pot adresa Grupului de Acţiune Locală Valea Buzăului pentru a primi sprijin şi consiliere atunci când vor să acceseze fonduri europene pentru formarea profesională, pentru modernizarea exploataţiilor agricole, pentru înfiinţarea unor gru­puri de producători ori pentru acordarea unui sprijin în vederea creării şi dezvoltării de micro-intreprinderi.

„Dorim dezvoltarea rurală, a tuturor par­tenerilor din cele zece localităţi, în primul rând a celor privaţi, a femeilor, tinerilor. Sunt nişte criterii pe care le vom aplica în momentul selecţiei pro­iec­telor. De exemplu, un fermier trebuie să aibă o bază de producţie, să fie înregistrat la APIA şi poate găsi consultanţă la nivelul GAL“, a explicat Eusebiu Dragomir, responsabil GAL VALEA BUZĂULUI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here