finanteDirecţia Generală a Finanţelor recurge tot mai des la executări silite pentru recuperarea creanţelor bugetare. Astfel judeţul nostru este fruntaş în regiunea Sud-Est la acest capitol. Din statisticile defalcate pe cele şase administraţii judeţene ale finanţelor publice din structura Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, în judeţul Buzău din încasările totale de 95,72 milioane lei din luna septembrie, suma de 17,32 milioane lei a fost realizată din executări silite, adică în proporţie de 18,09 %. Urmează alte  două judeţe din regiunea sud est: Tulcea cu încasări la buget prin executări silite în proporţie de 16,72%, iar Vrancea – 13,39%.

În unele cazuri doar executarea silită nu a dat rezultate şi astfel au fost luate măsuri suplimentare:

  • emiterea unui număr de 11.647 popriri pentru indisponibilizarea conturilor bancare pentru creanţe în cuantum de 100,10 mil. lei;
  • transmiterea a 1.943  popriri la terţi pentru creanţe în valoare de 81,73 mil. lei;
  • aplicarea de sechestre asupra unui număr de 67 bunuri mobile, valoarea acestora fiind de 5,21 mil. lei;
  • înfiinţarea unui număr de 51 procese verbale de sechestru bunuri imobile în  valoare de 28,25 mil lei, pentru care s-au garantat creanţe în cuantum de 9,19 mil. lei.

Topul datornicilor la nivelul judeţului arată că cele mai mari datorii le au societăţile foarte mari. Astfel primul loc este ocupat de Boromir Prod, urmată de Avicola Buzău, iar locul trei este ocupat de AB Construct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here