telefon si calc

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a lansat recent, un nou serviciu pentru contribuabili, intitulat „Acces date prin SMS”. Astfel, contribuabilii buzoieni interesaţi pot obţine informaţii publice despre un anumit agent economic transmiţând un mesaj text prin SMS care să conţină codul de identificare fiscală al societăţii respective, la numărul 1300. Mesajul celui ce va primi răspuns prin intermediul operatorilor de telefonie mobile va conține urmărtoarele date: codul de identificare fiscală; denumirea agentului economic; înregistrat/neînregistrat în scopuri de taxă pe valoare adăugată; starea de inactivitate fiscală a agentului economic; aplicarea sistemului de taxă pe valoare adăugată la încasare și cod de siguranţă stabilit de ANAF. Informaţiile furnizate prin SMS sunt în concordanţă cu datele existente în baza de date a Agenției.

Pentru început, serviciul “Acces date prin SMS” va fi disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange şi Vodafone, urmând ca în perioada următoare acesta să poată fi utilizat şi în alte reţele. Costul pentru utilizarea serviciului de mesaje scurte va fi suportat de contribuabilii care solicită informaţiile. Tariful pentru un astfel de serviciu se stabileşte şi se percepe de către operatorii de telefonie mobilă.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, costul serviciului de mesaje nu este perceput de instituție. Totodată, contribuabilii pot  obține informaţii publice gratuite despre agenţii economici accesând portalul www.anaf.ro, secţiunea Informaţii publice – Informaţii privind agenţii economici şi/sau Informaţii de interes public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here