finanteGradul de realizare a planului de încasări transmis de la nivelul MFP-ANAF a fost realizat în primele două luni ale anului 2014 de către DGRFP Galaţi în proporţie de 102,82%, iar strict în luna februarie la un nivel de 102,73%, cu o depăşire nominală a acestui program de 44,54 milioane lei, din care 20,85 milioane lei fiind încasate suplimentar doar în luna februarie 2014. Per total, veniturile bugetare colectate în perioada menţionată însumează, la nivelul regiunii, 1.623,74 milioane lei.  Eugen Ciorici, director general al DGRFP Galaţi „mulţumsc, în egală măsură, întregului personal al instituţiei, structurilor vamale, de colectare şi de inspecţie fiscală pentru eforturile depuse, dar şi agenţilor economici arondaţi pentru conştientizarea faptului că împreună putem şi trebuie să avem un parteneriat ce are un ţel comun, şi anume crearea şi menţinerea unui mediu de afaceri sănătos, competitiv ce asigură finanţarea serviciilor publice generale ale societăţii”.

Seful Directiei de Finante a ţinut să menţioneze şi colaborarea reuşită ce s-a derulat în acelaşi interval cu inspectoratele judeţene de poliţie, parchete, DIICOT, DNA, structurile de antifraudă fiscală, dar şi cu celelalte instituţii ale statului, inclusiv în ceea ce priveşte înţelegerea acordată în această perioadă de transformări structurale semnificative ale aparatului fiscal. „Asigurăm toate aceste instituţii de întreaga disponibilitate, în limita competenţelor ce ne revin, la realizarea cu operativitate şi în condiţii de eficienţă a indicatorilor ce privesc combaterea şi reducerea fraudei şi evaziunii fiscale”, a mai precizat  Eugen Ciorici.

Un alt element îmbucurător menţionat de dl. director general pentru primele două luni ale noului an 2014 se referă la situaţia sumelor prevăzute şi încasate la indicatorul „Cote şi sume defalcate din impozitul pe venit”, cu impact asupra activităţii instituţiilor finanţate din bugetele locale. Totalul acestora din perioada 1.01-28.02.2014 este superior nivelului prognozat pentru acelaşi interval cu 16,71 milioane lei (în cazul cotelor defalcate din impozitul pe venit) şi, respectiv cu 1,86 milioane lei în ceea ce priveşte sumele alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here