Unul dintre cele trei Grupuri de Acțiune Locală (GAL-uri) din județ care au câștigat finanțări europene pentru gestionarea proiectelor depuse de agenții economici, administrații și ONG-urile din comunele ce fac parte din aceste structuri a organizat conferința de lansare a proiectului “Funcționarea GAL, dobândirea de competențe și animarea teritoriului”. Cu această ocazie, președintele GAL Valea Buzăului, Dumitru Mitroiu și coordonatorul GAL-ului, Eusebiu Florin Dragomir, au explicat către ce domenii vor fi direcționate fondurile de dezvoltare alocate.

De asemenea, coordonatorul GAL Valea Buzăului a explicat că în perioada următoare grupul de acțiune va gestiona un buget total 2.850.000 euro, fonduri care vor putea fi accesate prin proiecte de către agenții economici, administrații și ONG-urile din comune și-au propus alocarea a câte 18 la sută din fondurile menționate.

Potrivit aceleiași surse, pentru Măsura 111, care vizează calificarea resurselor umane, obiectivele stabilite sunt calificarea sau recalificarea profesională a 200 de persoane și alocarea de sprijin pentru participarea fermierilor la târguri și expoziții de profil, suma destinată acestei măsuri fiind de 190.000 euro. Pentru Măsura 121 – Modernizarea exploatațiilor agricole, suma alocată va fi de 300.000 euro, ținta fiind finanțarea a cel puțin șase astfel de proiecte, de o finanțare similară beneficiind și Măsura 122 – Îmbunătățirea valorii economice a pădurii.

Pentru Măsura 142 – Înființarea grupurilor de producători, bugetul stabilit va fi de 150.000 euro, în timp ce pentru Măsura 321 – Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de microîntreprinderi sunt programați 500.000 euro. Investitorii care vor să acceseze Măsura 313-Încurajarea activităților turistice vor beneficia de un buget total de 600.000 euro. De aceeași sumă vor beneficia și reprezentanții administrațiilor care pot accesa Măsura 322-Renovarea și dezvoltarea satelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here