furt-portofel-acte-baniPremierul Victor Ponta a anunţat că de anul viitor salariul minim brut va fi majorat anul viitor în două tranşe până la 900 de lei, la 850 lei începând cu 1 ianuarie şi la 900 lei de la 1 iulie. Vor fi operate şi creşteri salariale individuale, dar nu pentru toţi bugetarii, ci ţintit pe profesori debutanţi şi medici rezidenţi.

„Vom lua în calcul creşterea salariului minim la 850 lei începând cu 1 ianuarie şi la 900 lei începând cu 1 iulie. Avem şi un fond de creştere a salariilor în domeniul bugetar, nu va fi o creştere egală pentru toţi angajaţii, ci va fi o creştere ţintită pentru anumite categorii. Vom continua, de exemplu, negocierile pentru a stabili gradul în care vor creşte salariile medicilor rezidenţi, ale profesorilor debutanţi şi ale altor categorii„, a anunţat premierul Victor Ponta.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a precizat la rândul său că nu toţi bugetarii vor beneficia de majorări salariale.„Am luat în calcul să majorăm – şi asta va fi o decizie politică – numai la anumite categorii socio-profesionale. Deci, nu majorăm salariile la toţi bugetarii, la toate categoriile de bugetari, vor rămâne cu salariul pe care îl au în prezent”, a spus Daniel Chiţoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here