Contribuabilii care își vor achita integral și la termen impozitele și taxele vor obține bonificații în viitorul apropiat. Bonificațiile pentru contribuabilii corecți vor fi publicate cel mai probabil până săptămâna viitoare de Ministerul Finanțelor. Ideea este de a publica o listă albă a contribuabililor corecți, care să fie recompensați, după ce autoritățile deja publică de ani de zile o listă neagră a marilor datornici.

Contribuabilii corecți ar urma să beneficieze de o bonificație anuală sau lunară de 3% din sumele plătite integral și la termen ca obligații fiscale. Regulile exacte vor fi incluse într-un proiect de act normativ al ministerului care ar urma să apară în dezbatere publică fie săptămâna asta, fie săptămâna viitoare. Bonificația va fi acordată fie lunar, fie anual. Ideea acordării de bonificații pentru contribuabilii corecți a fost anunțată de autorități încă de la începutul anului.

Ulterior, intenția a fost inclusă și într-un plan de măsuri asumat de ANAF în cursul verii. Practic, se dorește apariția listei albe, odată cu actuala listă neagră, pentru a încuraja firmele și persoanele fizice să-și declare și să-și achite la timp obligațiile fiscale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here