PFA-si-contributiile-sociale-obligatorii--Cat-trebuie-sa-platesti-minim-la-stat-Directia de Finante Buzau face mai multe precizari legate de  „Notificarea privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare”. Astfel institutia reaminteste contribuabililor, persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA următoarele:

– până la data de 25 ianuarie 2014, inclusiv, toate persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA a căror cifră de afaceri realizată în anul calendaristic precedent, respectiv 2013, nu a depăşit plafonul de 2.250.000 lei şi care nu au aplicat sistemul TVA la încasare în anul precedent, au obligaţia depunerii formularului 097.

– nu au obligaţia depunerii acestui formular plătitorii de TVA care au aplicat sistemul TVA la încasare în anul 2013 şi care continuă aplicarea sistemului ca urmare a faptului că cifra de afaceri nu a depăşit plafonul de 2.250.000 lei.

Facem menţiunea că sistemul TVA la încasare este obligatoriu pentru toate persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art.153, care au sediul activităţii economice în România conform art. 125 alin. (2) lit. a), a căror cifră de afaceri în anul calendaristic precedent nu depăşeşte plafonul de 2.250.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here