Buzoienii datori la Fisc au un motiv de bucurie. Asta pentru că pot scăpa de plata penalizărilor de întârziere cu condiția ca datoriile să fie achitate până la sfârșitul anului. ANAF va transmite pana vineri, 15 octombrie, scrisori către populaţie şi firme prin care anunţă că penalităţile vor fi şterse dacă datoriile şi dobânzile de întârziere către bugetul de stat vor fi achitate până la finele anului, potrivit unui ordin emis de către Ministerul Finanţelor Publice.

Notificările vor fi trimise contribuabililor care înregistrau restanţe la bugetul statului la 31 august 2011. Statul va anula penalităţile de întârziere, precum şi jumătate din majorarile de întârziere aferente acestor obligaţii fiscale principale, daca principalul şi dobânzile aferente acestora sunt stinse prin plată sau compensate până la finele anului.

Pentru contribuabilii care vor achita datoriile principale până la jumătatea anului viitor, se va aplica o reducere de 50% a penalităţilor de întârziere, precum şi o diminuare cu 25% a majorărilor de întârziere.

Persoanele care nu au fost notificate privind posibilitatea ștergerii datoriilor se pot adresa organelor fiscale pentru clarificarea situației.

Facilitățile prevăzute nu se acordă pentru obligațiile fiscale stinse prin poprire sau prin sume încasate din valorificarea bunurilor sechestrate.

Majorarile de întârziere pentru care se acordă facilitățile menționate sunt cele datorate pentru perioada 1 ianuarie 2006 – 30 iunie 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.