Numărul bolnavilor de gripă de la secția Ojasca a Spitalului de neurpsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca a crescut de azi dimineață când era oficial confirmat un caz până după orele prânzului la 28.
Directorul executiv al DSP Venera Acsinte, 28 de pacienţi ai Secţiei Ojasca au fost diagnosticaţi cu gripă de tip AH1. Pacienții sunt izolaţi într-o parte a clădirii, unde primesc tratament antiviral, dorm şi servesc masa.
Venera Acsinte mai spune și că unul dintre bolnavi este în stare mai gravă, în cazul său se va decide dacă este cazul transferul la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău. DSP mai precizează într-un comunicat de presă  că ceilalţi bolnavi prezintă forme uşoare şi medii de boală.
În Secţia Ojasca a Spitalului de Neurospihiatrie de la Săpoca au existat iniţial 16 pacienţi izolaţi, după ce au început să se simtă rău, medicii epidemiologi declarând focar de viroze respiratorii.
Pacienţilor le-au fost prelevate probe, care au fost trimise la Institutul Cantacuzino, unde a fost confirmată prezenţa virusului AH1.
Ulterior, numărul bolnavilor a crescut de la 16 la 28 iar conducerea DSP afirmă  că se poate vorbi despre un focar de gripă în unitatea medicală, dispunând măsuri precise pentru a se evita apariţia unor noi cazuri de boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.