Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău, Inspectoratul de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au suplimentat forţele cu tineri, proaspăt absolvenţi ai şcolilor de profil. Astfel, 18 absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina s-au prezentat  luni, 2 decembrie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru a fi numiţi în funcţie potrivit pregătirii şi specializărilor. Ei au fost repartizaţi la structurile de ordine publică, investigaţii criminale, criminalistică şi cazier judiciar, statistică şi evidenţă operativă.

La începutul săptămânii,  zece subofiţeri absolvenţi ai Şcolii de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Ză­gănescu” Boldeşti s-au prezentat la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău pentru prima lor zi de muncă, nerăbdători să-şi înceapă activitatea de salvator. Potri­vit Biroului de Presă al ISU Buzău, cei zece salvatori „vor fi incluşi într-un program de pregătire specifică locului de muncă şi apoi vor fi repartizaţi în structurile operative ale inspectoratului, unde îşi vor desfăşura activitatea”. Ei au fost întâmpinaţi de  ofiţerii aflaţi la conducerea Inspectoratului, care i-a asigurat pe tinerii subofiţeri de tot sprijinul, i-a felicitat şi le-a urat succes în activitatea pe care o vor desfăşura în cadrul unităţii.

La sediul unității de jandarmi au ajuns 16 absolvenți ai Școlilor Militare de Subofițeri Jandarmi care au optat pentru a fi repartizați în cadrul Jandarmeriei Buzoiene. Acestora le-a fost predată ștafeta de către doi ofițeri și 11 subofițeri, care, după o carieră ce a durat, în medie, 30 de ani, au trecut în rezervă cu drept de pensie. Astfel, putem spune că s-a realizat cu adevărat un schimb de generații, tinerii subofițeri primind insigna Jandarmeriei Române chiar de la cei care au intrat în rândul veteranilor armei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.