galerii-1-300x240Cârciuma de lângă Galeriile de Artă redevine spaţiu expoziţional după aproape 15 ani. După mult timp în care a fost subiectul unui proces, spaţiul expoziţional de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, transformat în bar în urma unui contract păgubos, va reveni la destinaţia pentru care a fost construit.
Situat la parterul blocului Crinul Alb, spaţiul a fost destinat activităţilor Fondului Plastic şi era parte integrantă a Galeriilor de Artă.
În perioada anilor 90, acesta a fost închiriat de un agent economic care a deschis un bar ce ar fi trebuit să găzduiască diferite manifestări culturale.Nu s-au respectat însă condiţiile din contract şi astfel s-a ajuns la judecată.
După mulţi ani de procese, Consiliul Judeţean a reuşit să obţină în instanţă rezilierea contractului şi să redea spaţiul activităţilor artistice pentru care a fost conceput.Joi, prin votul consilierilor judeţeni, spaţiul a fost dat în administrare Centrului Judeţean de Cultură şi Artă.
Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău va amenaja la etaj ateliere de creaţie pentru meşterii populari, iar la parter o sală de expoziţii multifuncţională.
Prima expoziţie ar trebui să aibă loc în luna octombrie.
Spatiul va găzdui evenimentele organizate de Centrul Judeţean de Cultură şi Artă. Este vorba despre expoziţii de costume şi obiecte populare, creaţii ale meşterilor populari buzoieni, expoziţii tematice cum ar fi cele de Crăciun, de Mărţişor şi de Paşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.