dinca
Directorul Operei Naţionale Bucureşti, Răzvan Ioan Dincă, fost director al Teatrului George Ciprian din Buzău, a fost trimis în judecată sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Dincă va fi judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese.
În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată, pentru aceleaşi infracţiuni, patru funcţionari cu funcţii de conducere în Opera Naţională: Alina Ofelia Moldovan – director general adjunct, Georgeta Petrescu – director economic, Mădălina Gabriela Iacob – şef birou achiziţii publice, Sebastian Eduard Grigore – coordonator echipă tehnică şi administrativă.
De asemenea, au fost deferiţi justiţiei Andras Istvan Demeter, fost secretar de stat în Ministerul Culturii şi preşedinte – director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, acuzat de conflict de interese, precum şi Dan Mircea, administrator al unei firme de pază şi protecţie.

ostul director al Teatrului George Ciprian a fost reţinut de procurori pe 13 mai în urma unor percheziţii la Opera Naţională al cărei director este în prezent într-un dosar în care este cercetat pentru abuz în serviciu, conflict de interese și fals în declarații, infracţiuni comise potrivit procurorilor, inclusiv în perioada 2008-2012, cînd s-a aflat la conducerea Teatrului de Operetă din Capitală.

Răzvan Ioan Dincă a fost mai mulţi ani, directorul Teatrului „George Ciprian” din Buzău. El a fost unul dintre iniţiatorii festivalului anual de teatru de la Buzău „Vedeteatru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.