Fostul inspector general al IȘJ Buzău a primit NUP în ancheta pornită de procurorii DNA ca urmare a plângerii formulate de actualul inspector general Dumitru Ene.          

      Florina Stoian a primit ieri rezoluția  de neîncepere a urmăririi penale în dosarul intentat de  actualul inspector general, profesorul Dumitru Ene, întrucât actele premergătoare efectuate în cauză au stabilit că fapta nu există.

       În luna martie 2011, după ce intră în posesia unor documente referitoare la un proiect POSDRU, domnul Dumitru Ene le prezintă public și o acuză pe Florina Stoian că a fost salarizată cu sume deosebit de mari. Dumitru Ene a depus o sesizare la DNA Ploiești solicitând verificări legate de modalitatea în care ISJ a salarizat profesorii angajați în cele două proiecte în care instituția este parteneră. “ semnatarul a motivat solicitarea prin aceea că potrivit unor înscrisuri pe care le-a atașat sesizării, sumele încasate de către 17 experți, sunt deosebit de mari în raport cu salariile personalului bugetar în domeniu iar cei care au  întocmit și semnat ștatul de plată se regăsesc în liste celor 17”, se arată în rezoluția procurorului DNA, serviciul teritorial Ploiești. În urma anchetei oamenii legii au dispus neînceperea urmării penale a Florinei Stoian întrucât actele premergătoare efectuate în cauză au stabilit că fapta sesizată nu există. Echipa de control a stabilit că: “ salariul de 9888 de ron, mențíonat în cupisnul statului de plată aferent lunii noiembrie 2010, reprezenta de fapt contravaloarea serviciilor prestate în proiect în perioada august-noiembrie 2010, practic un cumul al sumelor încasate în acea perioadă”, se mai arată în rezoluția DNA.

Având în vedere rezoluția DNA, considerăm că toate aceste demersuri au fost făcute cu rea-credință,ele aducând grave prejudicii de imagine atât celor două programe cu finanțare europeană, cât și instituțiilor partenere. Întrucât în prezent aceste proiecte sunt în derulare și se află în responsabilitatea aceluiași domn profesor Dumitru Ene, se pune întrebarea: cum înțelege Domnia-Sa să-și îndeplinească și aceste atribuții, având în vedere legislația și prioritățile MECTS?”, afirmă Florina Stoian în comunicatul remis presei.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.