Scutaru George
Fostul lider al PNL Buzău și fost deputat de Buzău, George Scutaru, are în continuare probleme cu legea. Asta pentru că procurorii anticorupţie nu au acceptat soluţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care a decis refacerea rechizitoriului în dosarul ”Mită la PNL”, şi au contestat verdictul.
Contestaţia va fi luată în discuție și analizată la începutul anului viitor, mai exact pe 4 ianuarie 2016.
La sfârşitul lunii septembrie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticoruţie (DNA) i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională George Adrian Scutaru, la data faptelor deputat şi membru cu funcţie de conducere în PNL, şi, în stare de libertate, pe vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Dan Motreanu, deputat şi membru cu funcţie de conducere în PNL (la data faptelor şi în prezent), pentru spălare de bani.
Anchetatorii au trimis-o în judecată pentru aceeaşi infracţiune şi pe Ana Maria Schaer, administrator al unei societăţi comerciale.
Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală, denunţător în cauză, a pretins şi a primit de la o altă persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acesteia din urmă în demersurile de punere în posesie de terenuri aflate în municipiul Buzău.
„Din suma de 700.000 de euro, bani primiţi efectiv de persoana denunţătoare, aceasta le-a remis inculpaţilor Scutaru George-Adrian şi Motreanu Dan Ştefan, sumele de 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro, conform unei înţelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în acelaşi scop, respectiv pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale), a candidaţilor partidului din care fac parte cele două persoane ultim menţionate”, precizau procurorii DNA în rechizitoriu.
Conform anchetatorilor, pentru a disimula provenienţa acestor sume de bani, George Scutaru, Dan Motreanu şi Ana Maria Schaer „au iniţiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realităţii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranşe, din contul societăţii administrată de către aceasta din urmă către o firmă care a produs articole de vestimentaţie folosite ca materiale în campania electorală”.
Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor celor trei inculpaţi, până la concurenţa sumei de 1.213.090 de lei, sumă care a fost efectiv plătită firmei producătoare a materialelor electorale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.