Avocaţii lui Cristian David au cerut, la sfârşitul săptămânii trecute , judecătorilor de la instanţa supremă să nu ţină cont de interceptările SRI din dosarul de corupţie al fostului ministru al Internelor şi nici de declaraţiile de martor legate de acestea.

Apărătorii fostului ministru de Interne au solicitat instanţei constatarea nulităţii absolute a interceptărilor SRI din dosar lui Cristian David. Avocaţii au arătat că dacă vor fi excluse din dosar şi declaraţiile de martor care se leagă de aceste interceptări, ar mai rămâne doar două denunţuri şi o serie de acte nesemnificative.

Magistraţii din completul care judecă dosarul lui David au stabilit că se vor pronunţa astăzi pe cerere. În iulie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată pe fostul ministru al Internelor Cristian David – pentru luare de mită, pe Marian Cristinel Bîgiu, prefect al judeţului Buzău la data comiterii faptei – pentru spălarea banilor, pe Valeriu Roger Niţescu, fostul şef de cabinet al lui David – pentru trafic de influenţă, spălarea banilor şi complicitate la luare de mită, şi pe Gheorghe Doloiu – pentru spălarea banilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.