Fostul primar din comuna Podgoria, Constantin Baciu şi fostul viceprimar, Neculai Milea au fost găsiţi nevinovaţi de către  magistraţii Curţii de Apel Ploieşti, după ce au fost acuzaţi de complicitate la fraudarea de fonduri europene. Dosarul fotilor primar şi viceprimar a fost întocmit de Direcţia Naţionala Anticorupţie şi trimis procurorilor în urmă cu 2 ani. Cei doi erau acuzaţi de complicitate la fraudarea de fonduri europene. Fostul primar, Constatin Baciu era acuzat că a concesionat ilegal 10 hectare de teren extravilan şi a întocmit fără drept certificatul de urbanism. Actul era necesar întocmirii  dosarului de finanţare SAPARD către o societate comercială din Podgoria, care are ca obiect de activitate creşterea şi comercializarea de porci.

În urma derularii proiectului de finantare SAPARD, societatea  a obţinut suma de 344.000 de euro. Totodată şi viceprimarul Neculai Milea, în calitate de secretar al comunei, a contribuit la concesionarea în mod ilegal a terenului. Anul trecut, Judecatoria Râmnicu Sarat i-a achitat pe cei doi, iar patronul societţii a fost condamnat la 5 ani cu suspendare. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Ploieşti, care a menţinut sentinţa penală împotriva inculpaţilor.

După mai bine de doi ani de procese, Constantin Baciu şi Neculai Milea au fost achitaţi. Si administratorul societăţii a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, urmând să plătească daune de 5 miliarde de lei vechi, solicitate de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, care s-a constituit parte în proces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.