Aproape 300 de refugiați din Ucraina au ajuns la Buzău, cu trenul, astăzi după-amiază. În majoritate, este vorba despre femei cu copii. Odată ajunși în Gara Buzău, refugiații au fost transportați la Sala Sporturilor, cu autobuze de la Trans Bus și de la Garnizoana Buzău.

Autoritățile au efectuat triajul și i-au repartizat pe ucraineni în locurile de cazare stabilite de autorități, prin implicarea Consiliului Județean. La activitate s-au mobilizat militari de la ISU, jandarmi, polițiști, voluntari de la Crucea Roșie, precum și prefectul de Buzău.

„În jurul orei 16 a sosit, în gara Buzău, un tren ce transporta peste o mie de cetățeni ucraineni, dintre care aproximativ 270 au optat pentru a coborî la Buzău.

Pentru a le oferi sprijinul de care au nevoie, in aceasta după-amiaza a fost organizata o întrunire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, in cadrul căreia a fost stabilita și inițiată o acțiune la care au participat toți angajații Instituției Prefectului si numeroase forte și mijloace din cadrul ISU, IPJ și IJJ, dar și alte structuri.

Din momentul sosirii cetățenilor ucraineni, aceștia au fost preluați, cu ajutorul mijloacelor de transport puse la dispoziție de către TransBus și Garnizoana Buzău, în vederea trierii și stabilirii identității, ulterior fiind conduși organizat spre spatiile de cazare.

În acest moment acțiunea este aproape de a fi finalizată, totul desfășurându-se fără incidente.” , a transmis Biroul de Presă al ISU Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.