În această dimineață, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, s-a dat startul campaniei de vaccinare anti-Covid în rândul personalului medical.Primul vaccinat a fost doctorul Bogdan Micu, șeful secției de Boli Infecțioase.

Severitatea cazurilor pe care le-am văzut în Secția de Boli Infecțioase atât la persoane cu comorbidități și în vârstă, cât mai ales la cei fără comorbidități, la persoane tinere, m-a convins să mă vaccinez. Fiecare caz te afectează. Recomandarea mea fermă este pentru vaccinare atât pentru cadrele medicale, cât și pentru populație în general, a declarat dr. Bogdan Micu, după ce a fost vaccinat.  Al doilea a fost doctorul Iulian Coliof, de la Medicină Internă, primul medic buzoian infectat cu coronavirus, anul trecut.La Spitalul Județean, pe lista din prima etapă figurează peste 300 de persoane din totalul de peste 1100 de cadre medicale.

Concomitent, în alte patru unități sanitare din județ sunt vaccinate alte cadre medicale.În cursul nopții trecute, în județul Buzău au ajuns 975 de doze de vaccin anti-Covid. Astăzi, dozele sunt distribuite către cele 5 centre de vaccinare amenajate la nivelul unităților sanitare (Spitalul Județean de Urgență Buzău, Spitalul Râmnicu Sărat, Spitalul de Boli Cronice Smeeni, Spitalul de Psihiatrie Săpoca, Spitalul Orășenesc Nehoiu). Până vineri, toate dozele vor fi utilizate pentru imunizarea cadrelor medicale.

Până acum, pe prima listă figurează peste 600 de cadre medicale din întreg județul, autoritățile din sănătate solicitând și medicilor de familie și stomatologi să intre în această primă etapă, pentru a nu se ajunge în situația nevalorificării tuturor dozelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.