Singurul primar al USR-PLUS Buzău, Claudiu Constantin (Lopătari), a decis să se alăture PNL, anunțul oficial fiind făcut ieri. În realitate, șeful administrației din Lopătari nu și-a dat demisia din partid, având în vedere că acest gest i-ar aduce pierderea mandatului, ci doar a precizat că, de acum încolo, va fi omul liberalilor. Este posibil ca, în urma acestei mutări, primarul din Lopătari să fie exclus din formațiunea pentru care a candidat la prima funcție din comună. Claudiu Constantin a recunoscut că alegerea sa are legătură cu sprijinul pe care îl poate obține fiind „omul” unui partid aflat la guvernare.

Datoria unui primar este să fie fidel oamenilor pe care-i reprezintă. Să se zbată pentru comuna sa, să construiască și să găsească soluții. Să țină în primul rând cu oamenii și să le reprezinte interesele în fața statului de orice culoare politică.

Începând de astăzi m-am alăturat echipei PNL Buzău, o decizie ca toate cele cu care v-am obișnuit: ambițioasă, clară, asumată. Ne unim forțele ca împreună să găsim soluții mai bune, mai practice și mai rapide pentru o serie de provocări pe care le avem în fața noastră. Lopătari este comuna cu un incredibil potențial care trebuie modelat cu grijă față de oamenii și locurile în care aceștia își duc traiul.

Știu că acest lucru îmi va atrage unele critici din rândul simpatizanților USR, o inițiativă politică nouă care-și propusese să facă politică altfel. Le înțeleg, le accept și vă asigur că le voi respecta. Nu plec supărat din USR, ci plec mulțumit că am cunoscut oameni strașnici despre care știu că îmi vor fi alături în misiunea mea de la Lopătari, indiferent de diferența de culoare politică. Respect sprijinul primit de la acești oameni în tot acest timp și îi voi întâmpina mereu cu brațele deschise la Lopătari sau oriunde ne vom întâlni. La Lopătari e momentul pentru o nouă etapă politică, e nevoie de sprijin la guvernare, iar pentru asta eu, primarul comunei, sunt primul responsabil. Mi-am asumat o responsabilitate în fața consătenilor mei și am jurat fidelitate oamenilor din Lopătari, un lucru de care mă voi ține pentru tot restul vieții. Sunt în primul rând lopătărean și abia apoi om politic, iar asta mă obligă să fac orice sacrificiu rezonabil este necesar pentru ieșirea din impas a comunei și pentru prosperitatea ei viitoare.

Voi sunteți aici în Lopătari, iar eu sunt cu voi. Să avem spor!

(în imagine zidurile Lopătarilor, un exemplu de lucru trainic făcut de mâna oamenilor serioși) , a scris primarul, pe pagina sa de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.