Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău anunță faptul că, și anul acesta, continuă proiectul FINLIT, prin care urmărește familiarizarea adulților cu noțiuni financiare de bază, de la cumpărături online în siguranță, economii și investiții, la realizarea de bugete personale.

Într-o primă fază, opt seniori au ales să se înscrie la cursul gratuit de alfebetizare financiară, desfășurat la sediul Bibliotecii Județene „V. Voiculescu”, în Galleria Mall. În perioada 27-31 martie, cursanții au parcurs nivelul de bază, învâțând despre planificarea financiară și bugetul personal, despre sistemul financiar, despre credite și împrumuturi, despre asigurări, protecția și securitatea consumatorului și despre Banca Națională. La final, cei opt seniori buzoieni au primit diplome de absolvenți ai cursului. Începând din 24 aprilie, cursanții vor parcurge nivelul pentru avansați.

Aceasta a fost cea de a VI-a serie de absolvenți ai cursului de alfebetizare financiară derulat de Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” în cadrul proiectului național FINLIT- Financial Literacy through Public Libraries.

Proiectul a debutat la Buzău în martie 2022 și se adresează tuturor celor care doresc să-și gospodărească mai bine banii, să facă economii și să aibă o relație bună și avantajoasă cu instituțiile financiare. Chiar dacă grupul țintă este populația de vârstă 50+, este evident că aceste cursuri se adresează deopotrivă tuturor membrilor comunității care consideră că au nevoie de cunoștințe financiare utile.

Cursurile sunt gratuite, iar înscrierile continuă. Cei interesați se pot înscrie la numărul de telefon: 0746027444 – bibliotecar Livia Marin Dumitru sau la telefonul Bibliotecii:0238721509 interior 105., transmit reprezentanții Bibliotecii Județene ,,V. Voiculescu” Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.