Colectivul de la Liceul Tehnic Buzău, unde învăța adolescentul care a fost accidental mortal de un șofer beat criță (vezi aici detalii), a venit cu un mesaj emoționant despre atmosfera de azi din liceu, unde colegii și profesorii i-au adus un omagiu lui Cosmin:

„Se simțea în aer o atmosferă apăsătoare, sobră, încărcată de tristețe. De cum am pășit în liceu, am zărit primele candele, primul semn al neuitării, un prim altar închinat unui copil nevinovat, care abia începuse să trăiască, să râdă, să iubească. Ochi încărcați de lacrimi și pleoape grele spun mai mult decât orice cuvânt. Sunt ale tuturor, elevi și profesori deopotrivă, sunt lacrimi de revoltă, de neînțelegere, de nedreptate, sunt semn al solidarității în fața necazului și al respectului pentru Cosmin.

Și dacă mai ai puțină forță și curaj, urci până la etajul al doilea și vezi cel de-al doilea altar, în banca lui.

Și împrejur, vezi iarăși lacrimi, copii îmbrățișați, șoapte care evocă amintirea unui copil de 15 ani, despre care colegii lui vorbesc la timpul trecut.

Și coborâm în curtea liceului și cu sufletul cernit și candele în mâini, cu capul plecat și lacrimi mijite în colțul ochilor, ținem un moment de reculegere și ne rugăm pentru sufletul nevinovat.

Un suflet trecut în lumea drepților care a lăsat în urmă alte suflete rupte în bucăți, ale părinților și celor apropiați. Și o întrebare cât o revoltă: de ce?

Dumnezeu să-ți odihnească sufletul în lumea celor drepți, Cosmin…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.