S-a dat startul Atelierelor de Vară „Șotron”, în Parcul Marghiloman. Activitățile au debutat ieri, la Vila Albatros. Proiectul, realizat de Asociația OvidiuRo, se adresează copiilor de grădiniță și din cilcul primar, fiind menit să le încurajeze autonomia și abilitățile de gândire critică, dar se adresează și cadrelor didactice provocate la experiențe inedite, tot prin joc.
Ce bucurie a fost să le revăd astăzi la Buzău pe Arina Sturzoiu Ciuncan și Maria Gheorghiu, fondatoarea Asociatia OvidiuRo pentru care am fost și eu voluntară în urmă cu mulți ani, în cartierul Ferentari. Asociația OvidiuRo a dat startul Atelierelor de Vară „Şotron” la Buzău cu o serie de formări dedicate artelor spectacolului. Sesiunile sunt realizate de o echipă de specialiști din Finlanda, iar primul eveniment a avut loc astăzi la Centrul Cultural Alexandru Marghiloman din Buzău.
La sesiune au participat profesori din învățământul preșcolar și primar din județele Buzău, Galați, Tulcea, Constanța, Ilfov și Vrancea. Felicitări pentru implicare!
Atelierele de Vară „Şotron” se adresează copiilor preșcolari și elevilor din învățământul primar, proveniți din medii defavorizate.
Asociația OvidiuRO oferă profesorilor, care participă în mod voluntar la aceste ateliere, instrumentele care încurajează colaborarea, autonomia și abilitățile de gândire critică la copii.
1 din 2 tineri sunt analfabeți funcțional.
1 din 3 copii sunt expuși sărăciei și excluziunii sociale.
1 din 5 tineri părăsesc timpuriu școala.
Atelierele de Vară „Şotron” sunt un modul educaţional susţinut de OvidiuRO an de an, pe perioada vacanţei de vară, cu un impact major asupra copiilor, profesorilor şi părinţilor din comunităţi rurale şi urbane defavorizate. În timpul verii, profesorii voluntari susţin activităţi atât cu copiii de grădiniţă, cât și cu cei din învățământul primar, care au nevoie de intervenții remediale, după un format pregătit de OvidiuRO şi diseminat în urma a numeroase training-uri. , a anunțat viceprimarul Oana Matache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.