Tinerii elevi ai școlii militare de la Boboc au avut parte de emoțiile primelor trageri.

Prima ședință de tragere cu armamentul din dotare rămâne puternic întipărită în memoria fiecărui militar, aceasta numărându-se printre etapele inițiale care pun bazele viitoarei cariere. Pentru această ședință, elevii au petrecut multe ore de pregătire în poligonul de tragere. Inclusiv astăzi, înainte de efectuarea primei trageri, comandantul poligonului și conducătorul tragerii au reluat instructajul și au verificat încă o dată cunoștințele tinerilor militari.

Alexandru-Ionuț Stancu, elev în anul I în cadrul programului de formare al maiștrilor militari, a fost nerăbdător să intre în locașul de tragere. „A fost prima ședință de tragere cu pistolul mitralieră, calibru 7,62 mm și am fost nerăbdător să ajung pe aliniamentul de tragere. M-am concentrat să apăs cât mai lin trăgaciul, în timp ce priveam prin dispozitivul de ochire. Când am ajuns în poziția de tragere și ne-a fost dată comanda: foc!, am simțit un amestec de adrenalină, și, în același timp, siguranță că știu ce fac.”

Formarea unui bun tragător constituie un proces complex și de lunga durată. Pe parcursul acestuia se urmăreste însușirea cunoștințelor, dobândirea priceperilor și deprinderilor, dezvoltarea calităților fizice și intelectuale necesare luptătorului specializat.

„Nerăbdare, adrenalină, curiozitate, emoții dominate de o ușoară teamă, cea de a încerca un lucru nou, periculos dar și incitant în același timp. Senzația aceea de forță a armei de foc și reculul, te fac să conștientizezi cât de importantă este stăpânirea de sine și concentrarea pe operațiunile de tragere. Ești aici, cu arma în mână, nimic nu mai contează iar mintea trebuie să fie focusată pe obiectivul din fața ta. Emoțiile primei ședințe de tragere nu se compară cu nimic, sunt aparte și au o funcționalitate constructivă pentru tine, viitor militar, patriot și apărător al acestei țări. Suntem aici pentru a ne atinge obiectivul, acela de a învăța, de a ne perfecționa și a deveni cea mai bună variantă a personalului Ministerului Apărării Naționale.”, este de părere eleva Ramona-Alexandra Pahonțu, din cadrul programului de formare a subofițerilor.

„Mult succes în continuare, tuturor!” , transmit reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene de la Boboc.

Foto+info: SMMMSFA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.