Astăzi, la Buzău, a fost inaugurat pavilionul pentru Pregătire Integrată ”Neagoe Basarab”, în cadrul Centrului Multifuncțional de Pregătire Schengen, la eveniment participân și ministrul de Interne, Lucian Bode.

Acest centru de perfecționare este un adevărat laborator de pregătire profesională și mă bucur că este pus în valoare prin această nouă investiție. Aici este locul în care au fost, sunt și vor fi pregătiți o bună parte din specialiștii care aplică aquis-ul Schengen și care pun umărul la întărirea arhitecturii de securitate a Uniunii Europene.

Vorbim despre un spațiu educațional care este un important furnizor de competențe cu o largă adresabilitate pentru mulți dintre actorii instituționali care ne sunt parteneri.

Avem în față un obiectiv strategic pe care ne dorim să-l îndeplinim cât mai curând, de aceea Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen are o contribuție semnificativă la îndeplinirea sarcinilor MAI legate de aderare, iar misiunea celor implicați nu se va încheia nici după ce România va deveni stat Schengen.

În contextul intern și extern destul de agitat pe care îl traversăm, am lansat un apel la “armistițiu politic”, pe dosarul Schengen, tuturor forțelor politice din România. Acesta este unul dintre acele momente când nu trebuie să ratăm șansa istoriei și să dovedim maturitate politică și consens.

Dosarul Schengen nu este pe persoană fizică, este al României și nu trebuie virusat politic., a declarat ministrul Lucian Bode. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.