Gest nobil și de urmat făcut de elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială din Smeeni, într-un proiect de voluntariat sprijinit de părinți. Ei au strâns o sumă de bani și au cumpărat produse alimentare, pe care le-au donat secției U.P.U.-S.M.U.R.D. de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, pentru a le fi oferite pacienților și cadrelor medicale.

 

A face bine necondiționat induce o stare de spirit aparte, desenează un curcubeu în suflet. Acest lucru au înțeles și elevii Școlii Gimnaziale Smeeni, părinții acestora și cadrele didactice, care au răspuns prompt inițiativei de a desfășura un proiect de voluntariat, al cărui nume este mai mult decât sugestiv: „OAMENI MICI CU SUFLETE MARI”.

Colectivele de elevi, cadre didactice, personal auxiliar didactic și nedidactic au donat, din puținul lor, bani care s-au materializat în produse alimentare, ce au fost donate sectiei U.P.U- S.M.U.R.D. Buzău, a Spitalului Județean de Urgență Buzău, cu scopul de a fi distribuite pacienților și cadrelor medicale ale secției.

Cuvintele își pierd bogătia semantică, comparativ cu spiritualitatea gestului înfăptuit de dumneavoastră, dragi elevi, părinți, colegi, acela de a dărui celor care se află în suferință. Mulțumesc că v-ați alăturat acestei cauze umanitare. Împreună am reușit să schițăm un zâmbet, o speranță în inima unor oameni care trec prin momente grele, fie ca sunt pacienți, fie că sunt cadre medicale.

Umanitatea a demonstrat, prin îndeplinirea obiectivelor acestui proiect, că mai are forța de a înlătura prejudecățile și durerile unei realități împietrite de boală și neliniști.

Trebuie să fim încrezători! Vom reuși să surmontăm această dificilă perioadă, prin empatie și solidaritate! , a scris pe pagina sa de facebook Corina Dragomir, cadru didactic, inițiatoarea proiectului de voluntariat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.