Biroul pentru Protecția Animalelor Buzău a continuat activitățile de informare a cetățenilor cu privire la cadrul legislativ aplicabil în domeniul protecției animalelor. De această dată, oamenii în uniformă au stat de vorbă cu mai mulți cetățeni din orașul Buzău. 

Poliţiştii au reamintit deţinătorilor de animale că trebuie să manifeste îngrijire şi atenţie şi le-au adus la cunoştinţă că au obligaţia de a asigura animalelor un adăpost corespunzător, hrană şi apă. De asemenea, deţinătorii de animale sunt obligaţi să asigure identificarea prin microcipare a animalului, vaccinarea antirabică, sterilizarea.Deţinătorilor de animale le este interzis să aplice rele tratamente şi cruzimi.

Legislația privind protecția animalelor reglementează situația tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfințind o serie de drepturi și obligații atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților și instituțiilor statului.Deținătorii de animale au în mod obligatoriu și responsabilități privind întreținerea și supravegherea acestora, tratamentul aplicat animalelor excluzând orice act de cruzime și violență.

Poliţiştii au înmânat fiecărei persoane abordate un proces-verbal de consiliere privind protecția animalelor. , anunță Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.