Sprijin din partea autorităților, pentru două familii din Vintilă Vodă, după un incendiu devastator produs chiar în Noaptea de Înviere. Șeful de la Casa Albă a decis să îi ajute pe cei rămași fără acoperiș deasupra capului, cu un modul de tip container din logistica deținută de Prefectură, în cazul unor situații de criză. Detalii referitoare la acest caz au venit de la reprezentanții Prefecturii Buzău:

,,Agoniseala de-o viață a oamenilor a fost mistuită de un incendiu puternic, izbucnit din cauza unei defecțiuni la centrala termică. Doar o minune a făcut ca incendiul să nu se soldeze cu victime omenești, cu atât mai mult cu cât în momentul izbucnirii focului, unii dintre membrii familiilor lovite de necaz erau acasă și dormeau. Pompierii de la I.S.U. Buzău, chemați la locul incendiului de proporții, au făcut tot ce le-a stat în putință, dar flăcările au cuprins și distrus cele două case ridicate cu greu, cu sudoare și mult efort, membrii celor două familii rămânând practic, fără nimic.

În fața nenorocirii care i-a cuprins pe acești oameni, prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, a dispus, miercuri, ca un modul de tip container, din logistica deținută de Instituția Prefectului, pentru situații de criză, să fie transportat în zonă, astfel încât una dintre familiile lovite de necaz să se poată muta acolo, până ce va putea să o ia de la capăt.

Imediat cum am aflat situația dramatică în care au ajuns cele două familii din Vintilă Vodă am decis să intervenim în sprijinul oamenilor. Am dispus ca un modul de tip container să fie dislocat în zonă, iar, astăzi, modulul a fost amplasat în imediata apropiere a caselor care au fost mistuite de flăcări, pentru ca una dintre cele două familii să se poată muta acolo, să-și poată amenaja, temporar, o locuință provizorie.

Statul român trebuie să fie partener de încredere și sprijin la nevoie și necaz. Este obligatoriu să intervenim în sprijinul oamenilor și să-i sprijinim să depășească momentele de cumpănă, poate cele mai grele din viața lor.

Îi ajutăm, astfel, să o ia de la capăt, să nu cedeze în fața necazului, și le oferim speranța că până la urmă va fi bine.”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

Nu ne oprim aici! Continuăm să facem bine!, au transmis reprezentanții Prefecturii Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.