Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, prefectul Danie Țiclea, a dispus, astăzi, ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență să transporte cu cisterna din dotare apă menajeră, în localitatea Scoarțoasa, anunță Biroul de Presă al Casei Albe.

Măsura s-a impus după ce, din cauza lipsei precipitațiilor, nivelul apei în fântâni a scăzut extrem de mult. Mai mult decât atât, urmare a fenomenului de secetă pedologică accentuată, pe raza comunei, numeroase puțuri au secat.

Astfel, un prim transport cu o cisternă încărcată cu 8000 de litri de apă menajeră a fost efectuat deja, urmând ca pompierii să revină la Scorțoasa ori de câte ori va fi nevoie pentru a acoperi nevoile oamenilor.

„Ca președinte al C.J.S.U., am dispus de îndată ca mai multe transporturi cu apă să vină în sprijinul localnicilor din Scorțoasa. Acolo, nivelul apei din fântâni a ajuns să fie extrem de redus, alte puțuri au secat, pur și simplu, iar probleme ar fi și în furnizarea apei de la rețeaua publică, aceasta făcând față cu greu consumului. Pompierii de la I.S.U. sunt deja angrenați în această misiune, de a transporta apă cu cisterna, și vom sări în sprijinul oamenilor ori de câte ori aceștia ne vor solicita,.” a declarat prefectul Danie Țiclea.


Conform autorităților locale, pe raza comunei Scorțoasa sunt fără apă sau cu un nivel al apei extrem de scăzut 45 de fântâni și 3 bazine publice de colectare, din 62 de fântâni verificate și 3 bazine publice.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.