Ofiţerii Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul IPJ Buzău, împreună cu reprezentanţii  Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Buzău, au vizitat elevii Liceului Tehnologic Economic „Elina Matei Basarab” și Liceul Teoretic ,,Stefan cel Mare”, ambele din Râmnicu Sărat, unde au abordat teme precum efectele consumului de droguri, consecinţele în plan social, familial, juridic, medical şi alternative sănătoase de a petrece timpul liber.

Cei peste 90 de participanţi au putut testa cum este să nu mai fii stăpân pe propriile puteri, folosind ochelarii care simulează starea de ebrietate şi de consum de substanţe psihoactive.

De asemenea, în Policiori, a fost desfășurată o activitate în cadrul Proiectului ”Școala în siguranță- Fii responsabil! Fii activ! Fii implicat!”, activitate informativ-preventivă ce i-a avut drept protagonişti pe elevii şcolii primare din localitate şi pe ofiţerii de la Siguranţă Şcolară. Scopul: de a conștientiza copiii – cea mai vulnerabilă categorie de participanți la trafic, asupra importanței respectării regulilor de circulație. Dialogul s-a concentrat pe modul corect și sigur de a traversa partea carosabilă, având în vedere faptul că indisciplina pietonală reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Micii participanți la trafic au ascultat cu mare atenție explicațiile polițiștilor despre semnele și regulile de circulație transpuse în povești pe înțelesul lor. Poliţiştii nu şi-au luat la revedere de la cei 85 de şcolari înainte de a aborda şi problematica violenţei sau a siguranţei pe internet, oferindu-le sfaturi pentru a se feri de vulnerabilităţi.” – Biroul de Presă al IPJ Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.