Cei trei polițiști au fost felicitați de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru implicarea într-un caz aparte produs zilele trecute, pe perioada codului portocaliu abătut asupra județului Buzău. Este vorba despre tinerii Daniel, Sebastian și Mădălin, de la secția Grebănu. Ei se aflau pe teren de mai multe ore și participau la deszăpezirea de pe DN2 E 85, unde viscolul se manifesta puternic. Firul evenimentelor a fost povestit pe pagina de facebook a Ministerului de Interne.

La un moment dat, un anunț prin stație i-a pus în alertă:

Mergeți urgent către calea ferată, în punctul Valea Râmnicului-Rubla… se pare că un Tir a rămas blocat pe șine.

Ne deplasăm acum, a răspuns Daniel.

Acesta le-a spus colegilor unde trebuie să meargă și l-a rugat pe șoferul unui utilaj de deszăpezire să vină după ei.

– Dacă automarfarul e blocat pe calea ferată, trebuie să ne ajutați să-l scoatem de acolo.

În câteva minute, cei trei polițiști erau la locul indicat. Într-adevăr, un Tir era blocat chiar pe calea ferată, iar mai mulți localnici încercau să ajute la degajarea căii ferate. În acel moment, semnalul acustic de la trecerea cu calea ferată a început să funcționeze.

Vine trenul, s-a auzit printre toți cei prezenți.

E marfarul care merge spre Focșani, a zis Daniel. Rămâi aici, i-a spus lui Mădălin în timp ce el și Sebastian îmbrăcau vestele reflectorizante. Vezi când vine utilajul să trageți rapid Tir-ul și dă repede prin stație să vorbească la CFR să oprească trenul.

Nu a fost nevoie de mai multe cuvinte. Daniel și Sebastian au început să alerge în direcția trenului. Nu aveau de unde să știe dacă cel care îl conducea va fi anunțat în timp util pentru a evita tragedia. Vizibilitatea era redusă din cauza viscolului, dar și a lăsării serii. După câteva sute de metri de alergat, au văzut luminile trenului. Au ridicat mâinile și au început să gesticuleze pentru a fi văzuți.

În câteva momente și-au dat seama că acesta încetinește până când s-a oprit. Au mers spre el.

V-am făcut semn să opriți pentru că…

Da, da! E un Tir blocat. În timp ce v-am văzut am fost anuntați și de la noi. Ați alergat ceva. Vă mulțumesc frumos, le-a spus conductorul trenului. Știți cât mai durează?

Imediat, a spus Daniel. Sebastian, cum e acolo?

Îl tragem acum afară. În câteva minute calea ferată este liberă.

Și așa a și fost, în câteva minute trenul a putut să-și continue deplasarea.

Situația a fost rezolvată. Nu a fost pusă în pericol viața cuiva. Ne întoarcem la deszăpezire, a transmis Daniel prin stație.

Daniel, Sebastian și Mădălin lucrează în cadrul Secției de poliție rurală Grebănu, județul Buzău.

Sunt tineri, entuziaști și implicați, iar noi ne mândrim cu ei! Felicitări vouă! Ați evitat o adevărată tragedie!, au transmis oficialii Ministerului Afacerilor Interne, într-o postare pe pagina de facebook a ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.