Divizia 2 Infanterie „Getica” Buzău a ales să publice, astăzi, de Ziua Armatei Române, portrete de militari, sub titlul „Oameni care ne onorează”. Oficialii celei de-a doua garnizoane ca mărime din țară au venit în fața buzoienilor cu mai multe exemple.

Soț, tată, pasionat de sport și drumeții pe munte, un sanitar foarte implicat în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, Sorin-Paul Ezaru este unul dintre militarii cu care ne mândrim!

Plutonierul-major Sorin-Paul Ezaru este comandantul plutonului medical din cadrul Batalionului 3 Geniu „General Constantin Poenaru”. Militarul, cu experiență în teatrul de operații în afara teritoriului României, a răspuns prezent la datorie și în momentul când țara i-a cerut-o.

Sorin este unul dintre luptătorii din prima linie care a participat activ la Campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 la Centrul de vaccinare al Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Pe lângă faptul că a fost printre primii vaccinați, el este cel care și-a vaccinat tatăl în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare. Pentru dovada de responsabilitate și implicare, militarul a primit Emblema de Onoare a Medicinei Militare.Pe lângă toate acestea, Sorin este pasionat de sport și drumeții pe munte. Se poate mândri cu participarea la numeroase maratoane și crosuri civile sau militare atât în țară cât și în străinătate, cea mai recentă fiind participarea la cea de-a VIII-a ediție a Ștafetei Veteranilor, cât și cu explorarea cărărilor sălbatice în cucerirea vârfurilor montane. , este portretul postat de oficialii Diviziei 2 Infanterie Getica Buzău, textul fiind scris de Nicoleta Pană. 

Tot pe pagina de facebook a Diviziei, sunt promovați doi frați, instrumentiști din fanfara Garnizoanei.De la pasiune, la uniformă. Andra Denisa și Sebastian sunt frați și sunt amândoi militari aparte ai Armatei Române.

Frații Dumitru activează în formația de Muzici Militare a Diviziei 2 Infanterie Getica din Buzău, unde cântă la corn în fanfară și aparțin, astfel, celei mai frumoase arme. Un vis exersat la Liceul de Arte Margareta Sterian și urmat, în tandem, în haina militară.” , spun reprezentanții Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău.

O altă tânără, de la o altă unitate din subordinea Diviziei de la Buzău, este dată drept exemplu.Tenacitate, responsabilitate, permanentă dorință de a învăța și a se autodepăși – sunt cuvintele definitorii pt plutonierul Roxana Constantin din cadrul Regimentului 53 Rachete Antiaeriene „Tropaeum Traiani”.

Cunoștințele și deprinderile dobândite, atitudinea față de procesul de instruire și sarcinile încredințate, precum și calitatea umană a acesteia fac ca subofițerul sa fie unul dintre militarii cu care unitatea noastră se mândrește.

Felicitări, cu ocazia zilei Armatei României! , este mesajul postat de Divizia 2 Infanterie „Getica” Buzău, în cadrul campaniei de azi, „Oameni care ne onorează”. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.