Prefectul de Buzău, Leonard Dimian, continuă seria prezentării principalelor activități, cu reperele din săptămâna 7 – 11 septembrie:
„Stimați buzoieni,
O nouă săptămână vine, de fiecare dată, cu noi provocări. Alături de echipa din Instituția Prefectului analizăm fiecare problemă în parte și îi găsim o rezolvare. Ne asigurăm că politicile guvernamentale sunt implementate și că autoritățile locale își fac datoria.
Un scurt rezumat al activităților pe care le-am desfășurat săptămâna trecută veți găsi în rândurile de mai jos, în ”Jurnal de Prefect”:
Luni, 7 septembrie:
Am început ziua cu o scurtă ședință cu șefii de servicii din cadrul Instituției Prefectului. Apoi, au urmat mai multe întâlniri pe tema alegerilor locale, în cadrul cărora am discutat aspecte organizatorice. Luni, am primit de la Institutul Național de Sănătate Publică analiza privind rata de infectare Covid-19 la mia de locuitori, analiza în baza căreia școlile să stabilească modalitatea în care vor desfășura cursurile. Ne-am confruntat aici cu o situație deosebită a comunei Cernătești, singura care avea ”scenariul roșu” ca urmare a cazurilor de îmbolnăvire de COVID-19 înregistrate la centrul social care își are sediul pe raza acestei comune. După mai multe demersuri făcute la nivel central, s-a reușit obținerea efectuării unei noi analize a ratei de infectare, care a plasat comuna în ”zona verde”.
Marți, 8 septembrie:
După activitățile și discuțiile obișnuite purtate alături de colegi la primele ore ale zilei, am avut o ședință cu reprezentanții Direcțiilor de Evidență a Persoanelor ce a avut ca temă eliberarea vizelor de flotant în prag de alegeri. Am solicitat ca aceste documente să fie eliberate după o verificare amănunțită. A urmat o ședință cu structurile MAI din județul Buzău unde am pus la punct organizarea pazei la secțiile de vot din județ. De asemenea, am solicitat suplimentarea forțelor odată cu începerea noului an școlar. Am încheiat ziua cu o întâlnire cu reprezentanții Biroului Electoral Județean pentru a discuta etapele pe care le mai avem de urmat până la data desfășurării alegerilor locale din 27 septembrie.
Miercuri, 9 septembrie:
Am început ziua cu o ședință alături de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Școlar Județean și ai Sindicatului Învățământului Preuniversitar. S-au discutat toate situațiile deosebite care se pot ivi atât la început de an școlar, cât și pe parcurs. Se pune accent pe respectarea măsurilor de igienă și protecție astfel încât îmbolnăvirile cu noul Coronavirus să fie prevenite.
La orele prânzului, am avut o discuție cu managementul Spitalului Județean de Urgență Buzău și conducerea Serviciului Județean de Ambulanță. Am făcut o analiză a activității SAJ având în vedere noile prevederi legislative legate de atribuțiile ce revin Ambulanței în cazul persoanelor suspecte/ bolnave de Covid-19. La SJU Buzău se caută soluții pentru suplimentarea spațiului de triaj.
Joi, 10 septembrie:
Am purtat discuții cu directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu și inspectorul școlar general, Ionel Meiroșu și am pus la punct toate detaliile înainte de debutul noului an școlar. Ulterior, am convocat în ședință extraordinară membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia am adoptat scenariile după care se desfășoară cursurile în unitățile de învățământ de pe raza județului Buzău. De asemenea, pe masa mea de lucru am avut o situație din comuna Calvini, unde cetățenii ne-au semnalat că pe malul râului Bâsca se află depozite de gunoaie. Echipele Instituției Prefectului au verificat situația, pe care am adus-o și în atenția Gărzii de Mediu pentru a lua măsuri urgente.
Vineri, 11 septembrie:
Am început ziua cu ședința săptămânală cu structurile MAI, unde prioritare au fost discuțiile despre măsurile adoptate în prima zi de școală și, ulterior, pe parcursul anului școlar. Tema alegerilor locale nu a lipsit de pe agendă. Ziua nu s-a încheiat înainte de mai multe discuții cu colegii din Prefectură despre teme și probleme importante ce trebuie rezolvate rapid. Am încheiat ziua cu vizite în mai multe untități de învățământ din județul Buzău pentru a vedea stadiul de pregătire a spațiilor de desfășurare a activității didactice.
În fiecare zi, suntem la datorie pentru județul Buzău, ne dorim ca cetățenii să se poată baza pe noi în orice situație și să ne ceară sprijinul atunci când au nevoie.
O săptămână liniștită și multă sănătate vă doresc tuturor!” , a scris șeful de la Casa Albă, Leondard Dimian, pe pagina de facebook a instituției. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.