Muzeul Județean Buzău participă cu mai multe piese din Tezaurul „Cloșca cu puii de aur”, la o expoziție excepțională deschisă în Danemarca, ocazie cu care, zilele trecute, managerul instituției buzoiene de cultură și șeful CJ Buzău au fost prezenți în Regat.

„O onoare să particip la recepția oferită de MS Margrethe II a Danemarcei, cu ocazia deschiderii expoziției „Out of Chaos”, la Aarhus, la Moesgaard Museum, Danemarca.

Expoziția, la care participă muzee din Danemarca, Suedia, Ungaria, Spania, Germania și trei muzee din România, este una dintre cele mai interesante și mai cuprinzătoare puneri în scenă a perioadei istorice cuprinse între „Vulturul Roman și corbul lui Odin”! Deschisă pentru public, este o expoziție la care Muzeul Județean Buzău a participat cu 10 piese din „Cloșca cu puii de aur” și doi piepteni de os. Expozitia a avut un buget de 1 mil de euro și a fost susținută și valorificată cu sprijinul Reginei si Casei Regale.

Îl felicit pe domnul Daniel Costache, director al Muzeului Județean Buzău, dar și întregul colectiv pentru participarea în cadrul acestui proiect internațional și nu numai!” , a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.