Zilele trecute, polițiștii de la Prevenire, împreună cu polițiștii rutieri, au organizat şi desfăşurat activități pe linia prevenirii și victimizării minorilor la Școala Gimnazială Movila Banului.

Prin metode interactive, copiilor le-au fost prezentate pericolele la care pot fi expuși, fiindu-le oferite recomandări privind modalități concrete de evitare a situațiilor de pericol.

Totodată, la activități a fost folosit laboratorul mobil de educație rutieră, iar cu ajutorul dotărilor copiii au fost învățați noțiuni de circulație în siguranță, le-a fost prezentată tehnica din dotare, uniforma de poliție și au avut ocazia de a sedimenta informațiile primite prin efectuarea de jocuri tematice.

La activități au participat 40 de elevi și cadre didactice. – Biroul de Presă al IPJ Buzău –

De asemenea, tot în cadrul calendarului de acțiuni preventive, o altă activitate preventivă a fost organizată de polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Probaţiune Buzău, au desfăşurat o sesiune informativă în cadrul căreia au fost prezentate şi dezbătute aspecte ce ţin de comportamentul neadecvat la volan – cauze şi consecinţe, obiectivele sesiunii constând în conştientizarea cauzelor şi a riscurilor asociate comportamentului neadecvat la volan, dezvoltarea responsabilităţii faţă de propria viaţă şi sănătate, precum şi pentru viaţa/sănătatea celor din jur şi siguranţa rutieră a comunităţii. În cadrul sesiunii a fost abordată tema violenței, în toate formele sale, violența în trafic fiind analizată sub toate aspectele, fiind prezentate și ultimele modificări legislative pe această linie. La activitate au participat 13 persoane aflate în evidenţa Serviciului de Probaţiune, beneficiari direcţi ai programului, transmit reprezentanții IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.