„Excelență în neurochirurgie cu program de studii științifice și cercetare în domeniu – Cooperare România-Turcia-Marea Britanie”, este denumirea unui proiect, inițiat la începutul acestui an, de către Academia de Științe Medicale din România, un demers ce îi aparține președintelui Asociației Române din Țara Galilor, Ștefan Giurcă.

Proiectul are ca obiectiv perfecționarea la cele mai înalte standarde a unor medici neurochirurgi din România, dotarea cu echipament de ultimă generație a unor unități spitalicești din Buzău, Pitești și Giurgiu, în scopul efectuării de intervenții chirurgicale complexe de neurochirurgie și lansarea, la Academia Română de Științe Medicale, la propunerea părții turce, a unui program de studiu de cercetare româno-turc în domeniul neurochirurgiei.

Ec. Claudiu Damian, manager S.J.U. Buzău: „Înainte de pandemie mi-am dorit ca Spitalul Județean de Urgență Buzău să dețină un Compartiment de Neurochirurgie, acest lucru s-a datorat numărului mare al pacienților care au nevoie de servicii de neurochirurgie. Iată că acum, prin acest proiect putem spune că ne apropiem cu pași repezi de concretizarea lui, dat fiind faptul că am obținut avizul de funcționare de la Ministerul Sănătății pentru înființarea acestuia. Doresc să mulțumesc autorităților statului român, statului turc și autorităților britanice pentru că a inclus Spitalul Județean de Urgență Buzău în acest proiect care are ca scop înființarea Compartimentului de Neurochirurgie la S.J.U. Buzău, cu achiziția echipamentelor medicale necesare și instalarea acestora, precum și organizarea instruirii personalului medical din cadrul unității noastre.

De asemenea, doresc să mulțumesc d-lui Președinte Petre Emanoil Neagu pentru că de fiecare dată a fost alaturi de noi și ne-a sprijinit în toate demersurile pe care le-am propus pentru ca buzoienii să poată benefica de cele mai înalte standarde în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale.”

Astăzi, 6 iunie, a fost semnat Memorandumul de cooperare între Spitalul Județean de Urgență Buzău și Spitalul Universitar Gazi din Ankara.

Prof. Dr. Duran Berker Cemil a afirmat: „Suntem foarte fericiți că suntem în România și că îi putem ajuta pe români să aibă acces la serviciile medicale de calitate. Cooperarea va fi una de lungă durată, atât noi, cât și colegii români, vom lucra împreună pentru a oferi cele mai bune condiții medicale pacienților.”

,,Este o zi de o importanță aparte pentru sănătatea buzoiană deoarece obiectivul proiectului este perfecționarea unor medici neurochirurgi și dotarea cu aparatură medicală la cele mai înalte standarde, în scopul efectuării de intervenții chirurgicale complexe de neurochirurgie.

Investițiile în sănătate sunt esențiale și, cu fiecare proiect, cu fiecare reușită, creștem calitatea serviciilor medicale oferite. Mai sunt multe de făcut, nu ne vom opri, dar merită sărbătorit fiecare pas înainte. Pasul de astăzi este unul foarte mare și deschide orizonturi noi pentru Spitalul Județean de Urgență Buzău și pacienți.

Sunt mândru că Buzăul face parte din acest proiect și îi felicit pe managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian și întreaga echipă a Secției Chirurgie pentru implicare!, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

,,Concretizarea acestui proiect prezintă următoarele beneficii:

  • acces la proceduri și tratamente neurochirurgicale de ultimă generație;
  • schimb periodic de experiență de specialitate în domeniu dintre unitățile medicale deja selectate și cu alte unități medicale care vor adera la acest proiect ulterior;
  • dezvoltarea platformei medicale (monitorizare, digitalizare și perfecționare a fiecărei unități medicale);
  • promovarea la nivel academic în România a tehnicilor medicale de ultimă generație.

Dr. Ștefania Manolescu, medic chirurg S.J.U. Buzău: „Ne bucurăm că S.J.U. Buzău face parte din acest proiect amplu. Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea cadrelor medicale (medici si asistenți medicali) care vor merge la stagii de specializare. Ulterior, în momentul în care S.J.U. Buzău va avea infrastructura necesară pentru a furniza și servicii de neurochirurgie, noi o să avem cadrele medicale deja instruite.

Dorim să vă mulțumim că v-ați gândit să veniți la Buzău, vă vom prezenta secțiie ale spitalului, sălile de operație, care sunt în număr de opt. Dl. dr. Ovidiu Ungureanu este șeful secției de Chirurgie. Pentru început noi am creat un compartiment de neurochirurgie în cadrul secției de Chirurgie Generală. Dl. dr. Răzvan Dedu este coordonator la Blocul Operator, dânsul se ocupă cu tot ce înseamnă coordonarea activității din acest sector (coordonarea asistentelor medicale, asigurarea echipamentelor medicale).”

După ce au participat la o conferință de presă care a avut loc la sediul C.J. Buzău, întâlnire la care a luat parte și dl. Petre Emanoil Neagu, președintele  instituției, medicii turci au efectuat o vizită la S.J.U. Buzău. Gazdă a fost dr. Ștefania Manolescu, medic chirurg, împreună cu medicul de origine turcă, Merve Oruç, cea care a ajutat la traducere. Oaspeții turci au vizitat secțiile NeurologieChirurgie GeneralăBloc OperatorA.T.I.Radiologie și imagistică medicală (CT, RMN). Împreună cu medicii șefi de secție, s-a făcut o scurtă prezentare a secțiilor și le-au fost arătate dotările care s-au făcut, în ultimii ani, în infrastructură și aparatură medicală.

La finalul vizitei, medicii specialiști turci s-au arătat încântați de investițiile care au fost făcute în cadrul unității noastre.” , precizează Biroul de Presă al Spitalului Județean de Urgență Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.