La inițiativa unei fundații buzoiene, mai mulți specialiști din sănătate s-au reunit în cadrul unor dezbateri menite să identifice problemele din sistemul de la Buzău, implicit să propună soluții ori inițiative ce pot fi transformate în proiecte.

„Vara aceasta, prin intermediul întâlnirilor din cadrul evenimentului Seri Sociale, am fost curioși să aflăm ce își doresc reprezentanții locali din domeniul Sănătății.

Membrii Fundației Comunitare Buzău împreună cu 15 reprezentanți din domeniul medical local: cadre medicale reprezentative din comunitatea buzoiană, manageri de spitale și reprezentanți de ONG din domeniul sănătății, au generat idei și soluții valoroase care pot fi transformate în proiecte cu impact local. Printre subiectele atinse în cadrul dezbaterilor, pe care specialiștii din domeniul sănătății din Buzău le consideră importante amintim:

✅ Seminarii/ Cursuri de comunicare cu accent pe importanța empatiei față de pacient
✅ Platforma cu servicii medicale locale & promovare cadre medicale pe persoană fizică
✅ Caravana medicală
✅ Campanii de Prevenție și Educație pentru Sănătate
✅ Evaluare posturală a copiilor din timpul școlii
✅ Eveniment de networking dedicat cadrelor medicale locale
✅ Eveniment medical profesional anual dedicat cadrelor medicale locale
✅ Concursuri / Selecție / Promovare cadre medicale & asistente
✅ Dotări unități medicale din spital
✅ Bursa tânărului medic
✅ Dezvoltarea unui parteneriat cu un centru de sănătate din străinătate

Toate aceste idei și inițiative rezultate în cadrul întâlnirilor vor urma un proces de analiză, astfel încât să putem sprijini oamenii cu inițiativă care le pot implementa. Rolul nostru, al Fundației Comunitare Buzău, este să generam contexte în care ideile și oamenii cu inițiativă pot crește și să îi conectăm cu resursele necesare pentru ca proiectele să se transforme în realitate. Ne dorim să avem destul de multe inițiative în domeniul sănătății în Buzău în așa fel încât să le putem înscrie în concursuri de proiecte, pentru a obține finanțare pentru ele.

Știind că în prezent, resursa cea mai valoroasă este timpul, noi, cei din fundație, ne arătăm aprecierea în mod deschis față de persoanele reprezentative care și-au rupt din timpul lor și au participat la întâlnirile dedicate temei Sănătății, din cadrul Serilor Sociale. Este o dovadă că avem în comunitate oameni cărora le pasă de comunitatea în care trăiesc și care sunt deschisi să se implice în astfel de inițiative, ceea ce ne dă speranță că împreună putem dezvolta potențialul Buzăului.

Reprezentanții din domeniul medical local care au participat la dezbaterea pe tema Sanătății sunt:
? Simona Anton – medic primar medicină internă
? Robert Irimie – medic specialist medicină de urgența
? Lucia Nicolescu-Vasile – medic stomatolog
? Alina Iordache – medic pediatru
? Crina Ștefănescu – medic primar OB
? Cătălin Citrea – medic primar radiologie și imagistică
? Dan Mihai – medic specialist ortopedie
? Cosmin Ursăchescu – medic primar ORL
? Andreea Ursăchescu – medic primar gastroenterologie
? Răzvan Dedu – medic primar chirurgie generală
? Bogdan Micu – medic primar boli infecțioase
? Nicoleta Nicolae – fiziokinetoterapeut
? Mihaiela Avramescu – psiholog
? Cristina Vasile – director executiv ONG Crucea Alb-Galbena
? Marilena Dobrescu – manager la Spitalul de boli cronice Smeeni.”

(Fundația Comunitară Buzău)

Seri Sociale este un eveniment de netweorking și generator de idei dezvoltat de Fundatia Comunitara Buzău, în parteneriat cu un hotel/restaurant din Buzău.
______

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apeluri de finanțare) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău. Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte resursele locale și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii importante de interes comun precum Educație, Sănătate și Mediu înconjurător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.