În această dimineață, între orele 07:00 – 10:00, mai multe echipaje ale Poliției Rutiere Buzău au efectuat o serie de acțiuni la ieșirile din orașul Buzău, în scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV2, dar și pentru prevenirea și combaterea oricăror abateri de la respectarea normelor legale privind siguranța si legalitatea transportului de persoane.Peste o sută de autovehicule au fost oprite și au fost aplicate mai multe amenzi pentru nerespectarea regulilor de protecție, însă, în plasa polițiștilor au picat și conducători auto cu alte abateri. 

„Polițiștii au urmărit modul de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de alertă, dar au acţionat și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților pe toate palierele tangențiale domeniului transport persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale dintre care 11 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.Celelalte sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea perioadelor de conducere a pauzelor și a perioadelor de odihnă conform OG 37/2007, pentru nereguli la HG 69/2012 privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator transport rutier, pentru abateri la Legea 38/2003 privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere, dar și pentru alte nereguli prevăzute de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, a fost reținut un permis de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Astfel de acțiuni sunt organizate periodic de polițiștii rutieri și se vor desfășura și în perioada următoare, întrucât siguranța și sănătatea buzoienilor rămân vectorii activității noastre.

1.Un șofer de 38 de ani din Galați, a fost depistat pe Calea Eroilor din municipiul Buzău, în timp ce efectua cursă de transport persoane pe ruta Brăila-Germania, fără a fi autorizat în acest sens. Polițiștii au dispus măsura reținerii certificatului de înmatriculare, a plăcilor cu numerele de înmatriculare, precum si imobilizarea vehiculului conform L38/2003.

2.Tot pe Calea Eroilor a fost depistat și un șofer în vârstă de 41 de ani, din com. Merei, în timp ce conducea o autoutilitară, deși aparatul etilotest a indicat că bărbatul consumase alcool. Șoferul a fost sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.” , informează Biorul de Presă al IPJ Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.