Săptămâna aceasta, autoritățile au organizat, pe E85, în zona Hanului Ovidiu, un exercițiu tactic pentru testarea intervenției în cazul unui accident grav, cu multiple victime, exercițiu la care au participat numeroase forțe de ordine din mai multe structuri.

,,Scenariul exerciţiului a constat în rezolvarea unei situaţii tactice principale, în speţă producerea, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile meteo, a unui accident rutier pe DN2-E85 pe raza localităţii Căldărușanca, comuna Glodeanu Sărat.

În urma coliziunii dintre o autocisternă ce transporta benzina, un microbuz de transport persoane și un autovehicul, apelantul transmite că sunt mai multe victime, nu cunoaşte numărul exact, autoturismul este grav avariat, microbuzul este răsturnat și prezintă scurgeri de carburanţi iar autocisterna a ricoșat în incinta unei stații PECO existând astfel pericol de propagare la cisternă și la rezervoarele din cadrul operatorului economic.

Pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului este activat Planul Roșu de Intervenție și se dispune creșterea capacității operaționale. Primele echipaje specializate care ajung la fața locului transmit că în urma accidentului rutier sunt 2 persoane încarcerate în autoturism, mai multe persoane încarcerate în microbuz și autocisterna a luat foc la blocul motor existând pericol de explozie, șoferul acesteia s-a autoevacuat și necesită îngrijiri medicale.

Echipajele de pompieri ajunse la locul intervenţiei au acționat pentru descarcerarea victimelor și triajul acestora, fiind luate măsuri pentru acordarea primului ajutor medical în Punctul Medical Avansat şi transportul victimelor la Unitatea de Primire Urgenţe Buzău. Concomitent s-a acționat pentru stingerea incendiului produs la autocisternă și s-au asigurat măsurile de prevenire a apariției altor situații de urgență.

Este transmis mesaj RO-ALERT pentru avertizarea populației de pe raza UAT Glodeanu Sărat, cu privire la pericolul de explozie.

În urma evenimentului au rezultat 8 victime: una inconștientă, în stare gravă pentru care s-a solicitat sprijinul elicopterului SMURD, 3 descarcerate din microbuz, 2 descarcerate din autoturism, șoferul autocisternei și 1 angajat al stației PECO intoxicat cu fum.

În cadrul exerciţiului au fost concentraţi peste 60 de pompieri, paramedici, medici, asistenţi medicali, poliţişti şi jandarmi, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă propuse fiind dislocate un număr de 15 autospeciale de intervenţie.

Scopul acestui exercițiu a fost perfecționarea deprinderilor privind executarea misiunilor pentru gestionarea situațiilor de urgență determinate de un accident rutier grav, cu victime multiple și activarea Planului Roșu de Intervenție precum și cele determinate de producerea unui incendiu la un obiectiv cu implicare de substanțe periculoase și pericol de explozie.

Pe această cale dorim să le mulțumim tuturor participanților pentru implicarea remarcabilă în această activitate!, au transmis reprezentanții ISU Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.