Ramona Pahonțu este buzoiancă și are 25 de ani. Este absolventă de studii postuniversitare în domeniul comunicare și relații publice. Pentru ea cariera militară a devenit o opțiune viabilă acum un an. Decizia i-a adus un loc printre elevii care se pregătesc să devină subofițeri radiolocatoriști. De la un specialist în domeniul comunicării, la un viitor subofițer, Ramona a făcut o tranziție determinată de pasiunea pentru cariera militară:

Mă aflu într-un nou capitol al vieții mele, unul ghidat de ambiția și dorința de a fi mai mult decât omul din spatele subiectului, de a fi acela din mijlocul acțiunii. Primul meu contact cu domeniul militar a fost unul de cercetare, bazat pe curiozitatea și dorința de a afla cât mai multe despre militari și mediul profesional al acestora. Un subiect pe care am ales să îl abordez într-o amplă lucrare de dizertație, ce mi-a adus ulterior în minte o întrebare „Este oare profesia pe care vreau să o urmez?”

Răspunsul a venit prin alegerea Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc.

„Azi mă aflu de cealaltă parte a baricadei. De la un observator pasiv am devenit un membru activ, unul în formare, viitor subofițer al armatei. Pentru mine a fost o schimbare profesională, una determinată de dorința de autocunoaștere și necesitatea unei poziții ferme pentru perioada actuală. Da, din păcate în secolul XXI încă există conflicte armate, iar eu mi-am dorit să fiu de partea celor care pot face ceva. Așa am trecut de la pasiune la acțiune, un efort susținut de familia mea și multă muncă depusă pentru a atinge standardele de performanță fizică și intelectuale cerute în procesul de recrutare. Sunt aici pentru că știu ce vreau, și merită fiecare efort! Te îndemn și pe tine să îmi urmezi exemplul!” , este mesajul transmis de tânăra elevă de la unitatea de învățământ militar de la Boboc.

Foto: Alexandru Băncilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.