Reprezentanții Consiliului Județean vor verifica drastic transportatorii care nu respectă legea și își încarcă mașinile mai mult decât prevăd regulile în vigoare. Astfel, CJ a achiziționat un cântar digital mobil, cu care, de la 1 ianuarie, va ieși în teren și va testa toate mașinile asupra cărora există suspiciuni de depășire a greutății maxime admise.

Verificările vor fi făcute de angajați ai Biroului de Transport din cadrul CJ Buzău și Poliția Rutieră, care vor acționa împreună pentru a descuraja astfel de practici pe drumurile din județ.

”Consiliul Județean Buzau a achiziționat un cantar digital in vederea respectarii condițiilor legale referitor la sarcina admisă pe osii si masa maxima totală a autovehiculelor in conformitate cu O.G. 43/ 1997 , cu scopul protejării drumurilor județene de transportatorii de marfuri . Astfel de la data de 1 ianuarie 2019, Compartimentul de Control din cadrul Biroului de Transport al CJ Buzău, împreună cu Serviciul Poliției Rutiere vor avea un plan comun de control pe toate drumurile județene, vizați fiind transportatorii de lemne, pietriș, cereale”, a spus vicepreședintele CJ Buzău, Adrian Petre.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.