Premieră în conducerea Palatului Comunal. Alături de Ionuț Apostu, al doilea viceprimar al municipiului Buzău este o femeie. Este vorba despre Oana Matache, aleasă pe listele PSD. A devenit și cel mai tânăr „secund” din administrația urbei. Votul pentru alegerea sa a fost dat în urmă cu puțin timp, în cadrul unei ședințe extraordinare a CLM Buzău.Cum PSD are majoritate în miniparlamentul local, nu a fost nicio problemă pentru Oana Matache să fie aleasă viceprimar, alături de Ionuț Apostu.

Rezultatul votului pentru prima femeie vice:

19 voturi exprimate (17 pentru, un vot împotrivă, unul anulat). De numele Oanei Matache se leagă proiectul „Școala în Parc” (derulat în Parcul Tineretului). După mai mulți ani petrecuți în străinătate, a revenit în țară, la Buzău, unde a înființat centrul educațional Eduteka. 

Oana Matache are 32 de ani, este psiholog și absolventă ca șefă de promoție a Sheffield University din Marea Britanie, în anul 2011. A absolvit și cursurile Goethe Institut Hamburg, Germania, în 2014. 

Are experienta de lucru ca terapeut pentru copii și ca trainer de limbă engleză și germană. Oana Matache este certificată în prim-ajutor, ca urmare a cursurilor Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) din Germania.

A lucrat și în project-managementul unei companii din Viena și la Agentia de Dezvoltare Regională București-Ilfov, ca expert de monitorizare proiecte.
Oana a fost si voluntar la Spitalul „Marie Curie” pentru copiii bolnavi de cancer și voluntar în cadrul OvidiuRom în proiectul de reintegrare educațională și prevenție a abandonului școlar în rândul elevilor rromi din cartierul Ferentari.

Oana Matache este căsătorită și are un copil. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.