Ieri, cu 10 zile înaintea celebrării Zilei Poliției Române, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au avut parte de o surpriză, prin vizita mai multor elevi de clasa a XI-a, care au dorit să le ureze „La mulți ani!” oamenilor în uniformă.

,,Și pentru că gestul lor a fost impresionant, nu am putut să îi lăsăm să plece fără să le arătăm și să le explicăm modul de lucru al polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, aceștia dorindu-și ca pe viitor să opteze pentru o astfel de carieră.

Vizitatorilor le-au fost prezentate ustensilele pe care le conține trusa cu ajutorul căreia pot preleva probe, laboratorul criminalistic, unde au putut observa tehnicile de amprentare. De asemenea, le-au fost prezentate multiple metode de relevare, examinare și ridicare a urmelor papilare, cum ar fi tratarea cu pulberi de diferite culori, tratare chimică, dar și evidențierea urmelor cu lampa UV. La final, liceenii au avut parte și de un test surpriză prin care au demonstrat faptul că au fost foarte atenți, însușindu-și toate lucrurile nou învățate, motiv pentru care fiecare a primit câte o diplomă.  

Polițiștii l-au prezentat copiilor și pe unul dintre colegii lor blănoși, Fio.

Ne bucurăm de surpriza primită și sperăm că vizita a fost una productivă, le urăm, tinerilor, mult succes în atingerea țelurilor!, a transmis Biroul de Presă al IPJ Buzău.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.