Ofițerii de la Biroul Siguranţă Şcolară au desfășurat, zilele trecute, activități cu caracter preventiv – educativ și la Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă” din municipiul Buzău.

Sub sloganul „Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!”, au fost dezbătute aspecte din sfera infracțiunilor comise cu violență, prevenirea consumului de substanţe interzise și cunoașterea legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor, cu scopul reducerii riscului infracțional și victimal.

Elevilor unităţilor de învăţământ le-a fost atrasă atenţia cu privire la formele de manifestare a bullying-ului cu accent pe cunoașterea cauzelor și identificarea soluțiilor de combatere și formarea deprinderilor de siguranță personală prin dezvoltarea capacității de recunoaștere a vulnerabilităților pentru siguranța proprie.Poliţiştii au urmărit ca, prin dialog, să cunoască problemele cu care se confruntă elevii, în vederea stabilirii unor relaţii de parteneriat pentru creşterea gradului de siguranţă.

La activități au participat peste 60 de elevi şi cadre didactice, care au primit din partea poliţiştilor pliante cu recomandări preventive de care ar trebui să ţină cont pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite. , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.