În vreme ce investitori renumiți își fac bagajele și pleacă de la noi, motivând criza, alții continuă să dea de muncă oamenilor, să exporte și astfel și să aibă profit. De pe urma acestuia investesc în continuare pentru mărirea capacității de producție. Un astfel de exemplu pozitiv îl dau francezii de la Heurtey Petrochem, lider în fabricarea instalațiilor pentru rafinării. Concernul francez a inaugurat astăzi la Buzău două noi hale de producție bazându-se pe comenzile ferme de la ruși care asigură de lucru muncitorilor buzoieni până cel puțin la jumătatea lui 2013.

Este criză, recunosc și francezii de la Heurtey Petrochem, partener al firmei buzoiene Beta, însă comenzile pentru piața din Rusia ne forțează mâna să le onorăm. Iar pentru asta, spun investitorii trebuie să mărim capacitatea de producție. O infuzie de capital de aproape 10 milioane de euro în trei ani de când sunt prezenți prin asocierea cu firma buzoiană, se materializează în două hale noi, dotate cu poduri rulante de mare tonaj și o nouă tehnologie de proiectare în 3D.

“Investitorii vin acolo unde găsesc încredere și profesionalism. Investiția inaugurată astăzi este realizată în totalitate de către francezi, iar aceste spații erau absolut necesare având în vedere că avem lucrări contractate și comenzi luate în avans. Vreau să spun că sudorii noștri sunt foarte căutați în Europa, pentru că sunt foarte buni”, a declarat Gheorghe Iancu, director general al societății Beta-Huertey.

Grupul francez Heurtey-Petrochem este prezent în România din anii 90 prin firma deschisă în București care face proiectarea cuptoarelor pentru rafinării. Din2001 Heurtey a testat piața forței de muncă din Buzău iar în 2008 s-a realizat joint-venture-ul cu firma buzoiană Beta.În cei aproape 4 ani de când partenerii au bătut palma, s-au făcut 40 de cuptoare care au ajuns la ESSO Exon în Anglia și SUA, la Shell în Olanda și Anglia, la British Petroleum. Comenzile pentru cuptoarele făcute în Buzău au crescut datorită calității lor iar acum rușii de la Lukoil sunt cei care cer din ce în ce mai mult. Este motivul care i-a făcut pe francezi să continue să investească în uzina românească.

“Noi lucrăm în lumea întreagă pentru că suntem lideri în producția de cuptoare pentru rafinării, avem uzine în Asia, America Latină, Africa de sud. Standardele la care se lucrează la Beta Heurtey sunt aceleași ca în oricare altă fabrică din afară”, a declarat Henri Antoine Dominique, director general al grupului Heurtey Petrochem.

Producția mondială este de 200 de asemenea cuptoare pe an iar grupul francez Heurtey asigură 20% din această piață. La sfârșitul acestei luni, un astfel de cuptor, produs la Buzău, va ajunge în portul Constanța de unde va pleca către Pancevo – Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.